Maak de verbinding met uw publiek met authentieke stockvideo’s

Ontdek onze uiteenlopende collectie krachtige, kant en klare video’s en 4K content, inclusief visuals die u nergens anders zult vinden. U kunt uit miljoenen royalty‑free stockvideo’s kiezen, in verschillende formaten en stijlen zodat u de content vindt waarmee u opvalt en uw publiek inspireert.

Onmisbare stockcontent

Wat is stockcontent?
Stockcontent, ook wel bekend als stockvideo’s of B‑roll, is kant en klare content die kan worden aangekocht en gebruikt in een groot scala aan projecten en films. Stockcontent kan worden gelicentieerd en bespaart filmmakers tijd en geld om nieuw materiaal te schieten.

Gangbare vormen van stockcontent is sportclips, dierenfilmpjes, familievide’s, natuurbeelden, luchtbeelden, stadsgezichten, foodfilmpjes, slow‑motion clips, transportvideo’s, en meer.
Waarom gebruiken mensen stockvideo’s?
U profiteert van veel voordelen als u stockvideo’s gebruikt in uw projecten.
  • U bespaart tijd
  • U bespaart geld
  • U kunt deze clips bewerken zodat het materiaal past bij uw wensen.
op onze website kunt u binnen onze enorme database zoeken naar foto’s en video’s met behulp van zoektermen om precies te vinden wat u nodig heeft voor uw project. Naast dat het tijd bespaart, is het gebruik van stockvideo’s een kosteneffectieve manier om creatieve bestanden in te zetten.

Voor merken en bedrijven die niet de middelen of het budget hebben voor het inhuren van een professionele fotograaf voor een op maat gemaakte video, biedt stockcontent een betaalbaar alternatief.

Stockvideo’s kunnen worden gebruikt voor marketing en advertenties, voor persoonlijke projecten, commerciele en non‑profit projecten, en op blogs en websites. De vele toepassingsmogelijkheden en snelle manier van werken maken stockvideo’s populair onder grafisch ontwerpers en bedrijven. Binnen enkele seconden downloadt u de video die u wilt hebben, en u kunt aan de slag!
Op welke manieren kunnen stockvideo’s worden gebruikt?
U kunt zelf bedenken op welke manieren stockcontent kunt worden gebruikt, maar er zijn wat manieren waarop dit vaak gebeurt.

Stockcontent als B‑roll
Een van het meest consistente gebruik van stockcontent is als B‑roll. B‑roll is content die gebruikt is in films, televisieseries en nieuwsuitzendingen. Het is niet de meest belangrijke content die is getoond, maar wordt vaak gebruikt om shots aan elkaar te plakken.

Dit zijn een aantal bekende voorbeelden van B‑roll.

  • Beelden van mensen die op straat lopen, om twee shots van steden aan elkaar te plakken
  • Video van boerderijdieren om een video van een boerderij te maken
  • Luchtbeelden van een stad om de geografische setting weer te geven
  • Timelapse stockvideo die het verstrijken van de tijd laat zien tussen twee scenes

Stockcontent in reclames en commercials
Stockvideo’s kunnen ook worden gebruikt als hoofdcontent of als B‑roll in commercials, reclames en andere video’s.

Zo kan in een reclame voor medicatie de nadruk liggen op de voice‑over terwijl er stockbeelden worden gebruikt van glimlachende stelletjes, iemand die aan sport doet, of gezinnen rond de eettafel. Deze types content zou duizenden dollars kosten om specifiek te filmen voor een commercial, terwijl stockcontent slechts een paar honderd dollar kost.

Stockvideo achtergronden
Soms heeft u niet meer nodig dan een goede stock achtergrondvideo. Stockcontent kan een fantastische bron zijn voor de achtergrond van website, het gebruik van green screen, of gewoon een mooie video die u op een scherm kunt tonen terwijl mensen wachten tot een evenement begint.
Kan ik de video downloaden in het formaat en de kwaliteit die ik nodig heb?
Bij Getty Images kunt u bijna al onze stockcontent downloaden in de volgende formaten en resolutie.

Standaard Web 640×360 @ 30 fps H.264

HD Web 1280×720 @ 30p H.264

HD 1920×1.080 @ 30p H.264

4K @ 30p ProRes 422 (HQ)