Maak uw dromen waar met onze schaalbare vectorgraphics

Houd uw publiek geboeid met de authentieke stockvectors van Getty Images. Ontdek miljoenen exclusieve royalty‑free visuals in uiteenlopende formaten en stijlen, zodat u meer interactie krijgt met uw publiek.

Onmisbare stockvectors

Wat is een vector afbeelding?
Hoewel JPEG‑rasterbeelden bestaan uit pixels (kleine gekleurde vierkantjes die in een rechthoekig raster zijn gerangschikt om een beeld te vormen), gebruiken vector illustraties wiskundige berekeningen om punten en de paden die ze verbinden te plotten om het beeld te beschrijven. Een rasterbeeld heeft in sommige gevallen 2000 pixels van punt A tot punt B, zal een vectorgraphic de twee punten plotten, de afstand tussen die twee punten meet en een lijn tekenen (daarom zijn vectorbestanden vaak veel kleiner dan raster afbeeldingen).

Vector illustraties bieden ook de vrijheid om het beeld te gebruiken hoe u wilt. De vormen en objecten in een vector kunnen eenvoudig worden aangepast, of een andere kleur krijgen, en herschaald worden zonder kwaliteitsverlies. Als u een set rode iconen downloadt, maar graag oranje illustraties had gebruikt. Bij een vectorillustratie kunt het icoon selecteren en de kleur veranderen. Als u hetzelfde zou doen met een rasterafbeelding, zou het lastig zijn om de kleur te isoleren zonder dat het resultaat rommelig wordt.

Vectorillustraties zijn “resolutie‑onafhankelijk”, en dat u ze kunt herschalen in ieder formaat zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Of u de afbeelding nu plaats op een visitekaartjes of op een billboard, vectorbestanden blijven scherp op ieder formaat.
Is een EPS een vectorbestand?
Het korte antwoord is ja. Het ESP‑bestand wordt al lang gebruikt als vectorbestand, omdat het zowel vectorbestanden als rasterbestanden op dezelfde pagina kunnen worden geplaatst. Maar een van de nadelen is dat de bestanden geen transparantie ondersteunen – hetgeen met andere vectorbestanden wel mogelijk is.
Hoe open ik een ESP‑bestand?
Het is niet ingewikkeld om een vectorbestand te openen en te bewerken, maar u heeft daarvoor wel bepaalde apps of programma’s nodig. Software en apps waarmee u EPS‑bestanden kunt openen, zijn:

 • Adobe Illustrator®
 • Adobe InDesign®
 • CorelDraw
 • Affinity Designer
 • Inkscape (gratis)
 • GIMP (gratis)

Als u geen toegang heeft tot een van deze programm’s, dan kunt u deze illustraties niet wijzigen of herschalen zonder dat het ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

In veel gevallen kunt u in plaats van een ESP‑bestand te downloaden, een “flat versie” van de illustratie in JPEG‑format krijgen zodat de illustratie uit pixels bestaat en u het in ieder programma kunt openen waarmee u foto’s kunt bewerken.

Als het EPS‑bestand alleen wilt bekijken, dan kunt u dat doen met Adobe Acrobat of Voorvertoning op een Apple apparaat, maar dan kunt u het beeld niet bewerken.
Waar wordt een EPS‑bestand voor gebruikt?
EPS‑bestanden kunnen op veel verschillende manieren worden ingezet. Omdat vectorillustraties uit objecten bestaan, kan ieder object in een EPS‑bestand worden verplaatst, geroteerd, herschikt, vermenigvuldigd of verwijderd. U kunt bepaalde vormen weghalen om een nieuwe compositie te maken.

In het domein van de vectorillustraties, is het EPS‑format het beste voor het maken van drukwerk en ander marketingmateriaal. Als u dezelfde afbeelding wilt gebruiken voor een visitekaartje (klein drukwerk) en een marketingposter (groot drukwerk), kan een EPS‑bestand herschaald worden en worden aangepast voor beide toepassingen. En de afbeelding blijft even scherp en helder als het origineel.
Waar gebruik ik een EPS‑bestand voor?
Het is het beste om een EPS‑bestand te gebruiken als u er zeker van wilt zijn dat u geen beeldkwaliteit verliest. Omdat de bestanden schaalbaar zijn, worden EPS‑bestanden vaak gebruikt voor advertenties, marketing en branded materiaal, waaronder:

 • Advertentiecampagnes en billboards
 • Illustraties en t‑shirt designs
 • Merkmateriaal als logo’s
 • Eventpromotie en flyers
 • Hard copy drukwerk
 • Infographics
 • Magazine covers
 • PowerPoint‑presentaties
 • Producten en merchandise
Hoe kan ik een EPS‑bestand bewerken en converteren?
EPS‑bestanden zijn niet de makkelijkste formats om te converteren. Net als wanneer u een EPS‑bestand wilt bewerken, heeft u een bewerkingsprogramma of app nodig (zoals Adobe Illustrator®, InDesign, CorelDraw, Publisher, of Inkscape) om een EPS‑bestand te openen en te converteren naar PNG of JPG.